NEXO - nästa generationens elbil

Med innovativ teknik och elegant design är framtidens bil redan här

NEXO toppbild


  • Räckvidden på upp till 75 mil och tanktiden på några minuter ger oss en inblick i framtidens transport
  • Med en bränslecell som använder vätgas som energibärare är bilens enda utsläpp vatten
  • Moderna funktioner som Remote Smart Parking Assist styr NEXO stegen mot självkörande bilar

Anmäl ditt intresse

Lång räckvidd - kort tanktid

Med världens bästa bränslecellseffektivitet är NEXO i en klass för sig


Räckvidd:

75 mil


Tanktid:

5 minuter


CO2-utsläpp:

0 g/km


red-dot-award-logo-B2C2A8610D-seeklogo.com

NEXO vinner prestigefulla Red Dot Award 2018

NEXOs eleganta och aerodynamiska utformning för tankarna till vatten.
Designen tog NEXO till en internationell seger i Red Dot Award 2018.

En unik front

NEXO har en alldeles särskild ljussammansattning tack vare de svagt välvda varselljusen som sträcker sig över hela fronten och flödar in i positionsljusen. Vår signatur, kaskadgrillen, skapar tillsammans med NEXOs ljussammansättning och dubbla strålkastardesign en unik front.

og image vatgas

Vad är en bränslecellsbil?

Att NEXO är en bränslecellsbil innebär att bilen använder vätgas som energibärare. Det gör att NEXOs enda utsläpp är vatten.

Vill du veta mer om hur en bränslecellsbil fungerar, varför vätgas är en hållbar resurs, eller hur det framställs?

Läs mer om vätgas

Utsökt komfort och uppkoppling

Inuti NEXO sammanstrålar den senaste tekniken med exceptionell design, vilket bidrar till en innovativ och intelligent körupplevelse. Hela instrumentbrädans arkitektur definieras av den imponerande 12,3-tums inbyggda bildskärmen, vilken är ergonomiskt placerad för optimal läsbarhet.

Vill du veta mer?

Missa inte de senaste nyheterna från oss! Hur vill du helst bli uppdaterad?

Nexo bio materials

DESIGN

Utsökta biomaterial

Varje beröringsyta i NEXO, från innertaket i bambu till plaster, trim, läder och golvmattor, är UL-certifierade biomaterial. Det innebär en CO2-minskning på 20%, vilket är den mest omfattande användningen av sådana material i något fordon - en prestation vi är väldigt stolta över.

Nexo steering wheel

DESIGN

Uppkopplad och sportig ratt

För att du på ett säkert sätt ska kunna vara uppkopplad medan du kör, har den sportiga ratten ergonomiskt placerade kontroller. Via paddlarna bakom ratten justerar du även nivån på bromskraftsåtervinningen.

Nexo centre console

DESIGN

Komfort och kontroll

Mittkonsolen gör att allt du behöver finns tillgängligt precis vid dina fingertoppar. Det inkluderar den mittplacerade växelväljaren, vars knappar du kan använda för att växla mellan körläge, neutralt, backning och parkering. Mittkonsolen består av en mugghållare, ett vadderat armstöd, samt en mobilhållare med en USB-port. Där finns även ett stort förvaringsfack där du trådlöst kan ladda din mobil.

Varje beröringsyta i NEXO består av UL-certifierade biomaterial, vilket innebär en CO2-minskning på 20%. Det är den mest omfattande användningen av sådana material i något fordon - en prestation vi är väldigt stolta över.

DELA DEN HÄR BILEN

Nexo screen

DISPLAY

12,3-tumsskärm

Den eleganta 12,3-tumsskärmen visar navigering, information om energiförbrukning, infotainment och klimatanläggningen. Dubbeldisplayfunktionen gör att du till och med kan använda båda skärmarna i bilen samtidigt. Navigationssystemet har även stöd för Apple CarPlay ™, så att du kan ansluta din telefon för att ringa samtal, streama musik och använda olika navigationsappar på skärmen.

Apple CarPlay ™ är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc.

Nexo digital information

DISPLAY

Digital informationsgrupp

NEXOs 7-tums digitala informationsgrupp visar räckvidd, utförlig navigering, samt ett diagram över fordonet som visar exakt hur elmotorn drivs.

Nexo handles

AERODYNAMIK

Dörrhandtagen

En av de första sakerna du märker när du tar en närmare titt på NEXO, är att dörrhandtagen saknas. Via en knapptryckning kan föraren enkelt aktivera de integrerade dörrhandtagen, som automatiskt drar in sig vid 3 km/h.

Nexo d pillar

AERODYNAMIK

Bakspoilern

Bakspoilern med sin integrerade bakrutetorkare blir en fortsättning av den flytande takdesignen. Det blir även den speciellt utformade luftkanalen i D-stolpen, som dessutom förbättrar aerodynamiken.

Luftgardinerna

De snygga luftgardinerna som du hittar över framhjulen och i fronten, har utformats för att minska luftmotståndet.

Nexo hjul

AERODYNAMIK

Hjulen

De eleganta 19-tums lättmetallfälgarna - skapade exklusivt för NEXO - har optimerats för att tillåta så mycket luft som möjligt att smidigt passera över hjulets yta, samtidigt som tillräckligt med luftflöde når bromsarna för kylning.

Aktiva säkerhetsfunktioner

NEXO är utrustad med våra avancerade förarassistanssystem, vilket inkluderar de senaste aktiva säkerhetsfunktionerna. Vi satsar på din säkerhet och trygghet - därför har vi utvecklat våra system så att de uppnår den högsta nivån bland alla masstillverkare av bilar.

Euro2

SÄKERHET

NEXO har belönats med 5 stjärnor i Euro NCAP! NEXO blir därmed den första bränslecellsbilen någonsin som belönas med maximala fem stjärnor av Euro NCAP.

Resultatet nåddes tack vare hög nivå på aktiva och passiva säkerhetsfunktioner i alla av Euro NCAP:s fyra bedömningskategorier. För att uppfylla de högsta europeiska säkerhetsstandarderna har NEXO utrustats med den senaste aktiva säkerhets- och förarassistanstekniken. De bidrar till att avsevärt sänka risken för kollisioner och öka komforten ombord på NEXO.

Nexo blind spot

SÄKERHET

Blind-spot View Monitor

Vi är den första biltillverkaren som erbjuder förare videoupptagning från båda sidor av fordonet, med NEXOs helt nya funktion Blind-spot View Monitor. Vid filbyten visas omgivningen bakom och vid sidorna av bilen på en skärm i mittkonsolen.

Systemet använder vidvinkelkameror placerade på bilens båda sidor för att täcka de vinklar som inte syns i vanliga back- och sidospeglar. Funktionen gör det möjligt för dig att fokusera på vägen framför även när du byter fil.

Nexo lfa

SÄKERHET

Lane Following Assist (LFA)

NEXO är en av de första modellerna bland våra bilar som är utrustad med Lane Following Assist, vilket innebär att bilen automatiskt anpassar styrningen så att den är centrerad i sin fil.

LFA kan hålla NEXO centrerad vid hastigheter från 0 till 145 km/h både på motorvägar och i stadstrafik.

Låt NEXO parkera utan dig

Remote Smart Parking AssistPlötsligt blev parkering mycket lättare. Med Remote Smart Parking Assist kan NEXO både parkera och lämna en parkeringsplats på egen hand.

Genom en knapptryckning på nyckelbrickan kan NEXO till och med backa in i en parkeringsplats medan föraren står bredvid bilen. RSPA är särskild utvecklad för smala parkeringsplatser och förare som inte tycker om att parkera där det är trångt.

Med NEXO blir vi den första biltillverkaren som erbjuder förare videoupptagning från båda sidor av fordonet, för maximal säkerhet.

Undrar du något?

Vill du få hjälp att välja utrustningspaket eller få svar på knepiga frågor?

Vi finns i chatten till höger eller i nedan kanaler kl 8-18 på vardagar för att hjälpa till!

Eller besök din Hyundaihandlare för att få veta mer.

Hitta Hyundaihandlare

Kontakta oss på kundservice@hyundai.se eller 020-677 677

Anmäl ditt intresse för Hyundai NEXO

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din intresseanmälan och kontaktar dig så snart vi kan.

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se